Családi Házak Kft - generálkivitelező otthon építés ház generálkivitelezés

Építészettörténeti korszakok és stílusok, irányzatok

Az építészetnek, az ember által épített környezetnek több ezer éves története van, amelynek fontos pontjait és korszakait híres épületek is jelzik. Hasonlóképpen neves építészek, irányzatok, iskolák és stíluskorszakok tagolják az építőművészet történetét (bár az igazán jelentős alkotások sokszor épp arról ‘ismerszenek meg’, hogy szétfeszítik az aktuális stílus kereteit, illetve, hogy éppenséggel nem illeszthetők be az adott alkotó korábbi munkáinak sorába).

Az építészeti stílusokat, pontosabban stíluskorszakokat – sokan sokféleképpen határozták meg (sem a meghatározásuk, sem az elnevezésük nem teljesen univerzális – Angliában, illetve a tengerentúlon nem teljesen egyezik meg a stílusok meghatározása a kontinentális gyakorlattal). Álljon itt mégis a magyar gyakorlatban és építész-oktatásban előforduló stíluskorszak-meghatározások (korántsem vitathatatlan) listája:


Rövid bevezető a múlt korszakainak építészeti stílusairól


Leendő otthonát szívesen megtervezzük

Ügyfeleink néha a legapróbb részletekig konkrét tervvel, elképzeléssel rendelkeznek. Máskor csak hozott képekből dolgozunk, ám fontosnak tartjuk a lehetőségekhez mérten a lehető legpontosabban megépíteni az Ügyfél álmát, hiszen ez a mi dolgunk. A továbbiakban a stílusok meghatározásához némi segítséget találhatnak ide kattintva.